Kızılcık Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Kızılcık Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Hoşafı

Kızılcık, sağlık açısından oldukça faydalı bir meyvedir. Birçok kişi tarafından sağlığa olan olumlu etkileri nedeniyle tercih edilmektedir. Kızılcık, yaklaşık 1 metre kadar uzayan bir ağaçta yetişmektedir ve meyvesinin çiçeği sarı renktedir. Tarih boyunca sağlık için kullanılan kızılcık meyvesi, günümüzde de çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde tercih edilmektedir. Kızılcık meyvesinin en önemli özelliği, C vitamini bakımından zengin olmasıdır. Bu özelliği sayesinde birçok hastalığın önlenmesine yardımcı olurken, bazı rahatsızlıkların tedavisinde de etkili olmaktadır.

Kızılcık meyvesi, idrar yolu enfeksiyonlarına, kansere ve bazı mide rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Ayrıca, C vitamini açısından zengin olduğu için kış aylarında yaşanan grip ve soğuk algınlığına da iyi gelmektedir. Kızılcık meyvesinin şerbeti, reçeli ve hoşafı gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Kızılcık meyvesi ile yapılan çeşitler arasında en sık tercih edilenlerden biri kızılcık hoşafıdır. Özellikle sıcak yaz aylarında serinletici özelliği ve lezzeti ile her yaş grubu tarafından tercih edilen kızılcık hoşafının birçok faydası bulunmaktadır.

Kızılcık Hoşafının Faydaları

  • Kızılcık hoşafı, cilt rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Ayrıca saç bakımı için de oldukça faydalıdır. Saç dökülmelerini engeller ve saçların daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlar.
  • Kızılcık hoşafı, akciğer enfeksiyonları gibi birçok enfeksiyona iyi gelmektedir.
  • Kızılcık hoşafı, mide ülseri gibi bazı mide rahatsızlıklarına iyi gelir.
  • Kızılcık hoşafı, ağız yaralarına iyi gelmektedir.
  • Kızılcık hoşafı, sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler.
  • Kızılcık hoşafı, selülit oluşumunu engeller.
  • Kızılcık hoşafı, obezite oluşumunu engellemekte ve zayıflama diyetlerinde mutlaka bulunması gereken bir besindir.

Bu kadar faydalı olan kızılcık hoşafının yapılışı da oldukça pratiktir. Ayrıca, kızılcık hoşafının malzemeleri de ekonomik ve kolay bulunabilir niteliktedir.

Kızılcık Hoşafı İçin Gerekli Malzemeler

  • 14 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 1 kase taze kızılcık
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Çubuk tarçın, karanfil (isteğe bağlı)

Kızılcık Hoşafı Nasıl Yapılır?

Kızılcık hoşafı için öncelikle orta boy bir tencerenin içine suyu ve şekeri koyarak kaynatın. Şekerli su kaynadıktan sonra içerisine limon suyunu ilave edin. Limon suyunu da ilave ettikten sonra kızılcığı ekleyerek kaynamaya bırakın. Kızılcıklar pişene kadar kaynatın. Kızılcıklar pişince ve rengini verince ocağın altını kapatın. Ocağın altını kapattıktan sonra soğuması için bir süre bekleyin. Soğuduktan sonra isteğe bağlı olarak çubuk tarçın veya karanfil de ilave edebilirsiniz. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Kızılcık hoşafınız hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kızılcık Ağacı Türleri ve Özellikleri

Kızılcık Ağacı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Kızılcık Fidanı Türleri ve Özellikleri

Kızılcık Fidanı Türleri ve Özellikleri