Öncelikle kızılcıkları bol suda yıkayıp temizleyin.
Daha sonra 2 su bardağı su ekleyin ve ocağa kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra bir süzgeçten ezerek, geçirin ve suyunu süzün. Suyunu süzdükten sonra bir köşeye beklemeye alın. Daha sonra 3 su bardağı şekeri 2 su bardağı su ile kaynatın ve kaynayınca kızılcık suyunu ilave edin. Bu üçlüyü de bir iki taşım kaynatıp limon suyunu ilave edin. Bir taşım daha kaynatarak ocağın altını kapatın ve kızılcık konsantrenizi sıcak sıcak kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın. Soğuduktan sonra buzdolabına alarak orada muhafaza edin. Yarım su bardağına yakın şurubun üzerine soğuk su ilave edin ve
kızılcık şerbetini birkaç parça buzla beraber servis yapın.
Afiyet olsun.