{ "title": "Kızılcık Turşusu", "image": "https://www.kizilcik.gen.tr/images/kizilcik-tursusu.JPG", "date": "19.01.2024 01:02:33", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Kızılcık Turşusu, Turşu Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir. Hemen hemen birçok kişi yemeklerin yanında turşu tercih etmektedir. Turşunun sağlık açısından da birçok faydası bulunmaktadır. Turşu genellikle kış mevsimi için yapılmaktadır. Yaz meyvelerini ve sebzelerini kışında sağlıklı bir şekilde tüketmek için turşuları yapılmaktadır. Turşu çeşitlerin kalori açısında da ideal olduğu için ve yağ içermediği için diyet yapanlar tarafından da çok sık tercih edilmektedir. Turşu mide ve hazımsızlık gibi problem yaşayan kişiler iyi gelmektedir. Kabızlık ya da reflü gibi rahatsızlık yaşayan kişilere turşu önerilmektedir. Turşu sindirim sistemini düzenler ve vücudun direncini artırır. Ayrıca turşu suyu demir, magnezyum, kalsiyum, potasyum ile çinko bakımından çok zengindir. Birçok faydası olan turşunun birçok çeşidi bulunmaktadır. Birçok meyvenin ve sebzenin turşusu yapılmaktadır. Turşusu yapılan meyveler arasında en çok tercih edilen meyve kızılcıktır. Kızılcık sağlık açısından çok faydalı bir meyvedir. Kızılcık meyvesi mideyi güçlendirir ve vücut direncini artırmaktadır. Ayrıca kızılcık ağız yaralarına ve enfeksiyona iyi gelmektedir. Kızılcık meyvesi böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olmakta ve kanın pıhtılaşmasını sağlar. Kızılcık meyvesinin bunlardan başka daha birçok faydası bulunmaktadır. Bu denli faydalı meyvenin turşusu da çok faydalıdır.

Kızılcık turşusu için gerekli olan malzemeler
Kızılcık Turşusu Nasıl Yapılır?

Öncelikle kızılcığı temizleyin ve bol suda yıkayın. Yıkadıktan sonra dikkatli bir şekilde kızılcıkları turşuyu yapacağınız kaba alın. Daha sonra kızılcığın üzerine nohutları ilave edin. Daha sonra ayrı bir kabın içerisine kaya tuzunu, sirkeyi ve limon tuzunu koyarak karıştırın. Daha sonra hazırladığınız turşu suyunu kızılcıkların üzerine dökün. Turşu kabını dolduracak kadar turşu suyunu ilave ettikten sonra kabın ağzını kapatın ve yaklaşık bir ay kadar bekledikten sonra kızılcık turşusu hazır olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }