{ "title": "Kızılcık Şurubu", "image": "https://www.kizilcik.gen.tr/images/kizilcik-surubu.jpg", "date": "20.01.2024 11:12:40", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Kızılcık şurubu, eğer uyku probleminiz varsa hemen hazırlayıp, yatmadan önce bir bardak soğuk olarak içebilirsiniz. Uyku probleminiz hemen ortadan kalkıyor. Kan pıhtılaşmasını düzenleyici, ateş düşürücü ve ishali geçirici etkileri de bulunan kızılcık, kadınların en büyük derdi \"sistit\" rahatsızlığına iyi gelirken, idrardaki ağır kokuları gideriyor. C vitamini deposu olması ise en fazla bilinen faydalarından biridir.

Kızılcık şurubunu, kızılcık çeşitlerinden bir tanesi olan dağ kızılcığı yani yabani kızılcık ile de yapabilirsiniz. Renkleri daha koyu, boyları daha küçük, ama tatları çok daha yoğun. Her zaman değişik tatlar bulmak için tezgâhları sürekli araştırmak gerekir. Genellikle küçük tezgâhlara yoğunlaşabilirsiniz. Kızılcık meyvesinin tadı biraz ekşi ve kekremsi bir tada sahiptir. Aşağıda yazının devamında yeşil çaylı kızılcık şurubu tarifi de bulunmaktadır. Çok faydası olan kızılcık meyvesini Eylül ve Ekim aylarında bol bol tüketmekte fayda vardır.

Kızılcık şurubu malzemeleri
Kızılcık Şurubu Nasıl Yapılır?

Yıkanmış kızılcıkları, kişnişi ve suyu bir tencereye koyarak kaynatın. Kızılcıklar iyice yumuşadıktan sonra içine toz şekeri ilave edin, bir süre karıştırdıktan sonra ocağın altını söndürün ve soğumaya bırakın. Yapılan kızılcık suyu ılıdıktan sonra, tel süzgeçten geçirerek bir cam kâseye boşaltabilirsiniz. Pişmiş kızılcıkları da bir kaşık yardımıyla süzgeçten geçirin, suyu ile karıştırın. Tortusuz bir kıvam elde etmek için, tekrar ince tel süzgeçten geçirerek sürahiye aktarma yapabilirsiniz. İçine limon suyunu ekleyin. Servis bardağına alınca içine bir miktar buz koyabilirsiniz, bardağın 3/2 kadar kızılcık şurubu, kalan kısmına da tercihinize göre gazoz, soda ya da şampanya ekleyin. Birkaç tane taze kızılcıkla süsleme yapabilirsiniz. Nefis tadı ve pratik yapımı ile kızılcık şurubu hazır.

Yeşilçaylı kızılcık şurubu
Nefis bir tadı olan, çok lezzetli hem de çok faydalı bir içecektir.

Afiyet olsun.
" } ] }