{ "title": "Kızılcık Reçeli", "image": "https://www.kizilcik.gen.tr/images/kizilcik-receli.jpg", "date": "19.01.2024 05:50:58", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Kızılcık Reçeli; Kahvaltılarımızın vazgeçilmez tatlarından biri de reçellerdir. Peynir, zeytin gibi kahvaltılıkların yanında severek yediğimiz reçelleri evde kendimiz hijyenik olarak yapmayı tercih ederiz. Şimdi bende sizlerle reçel tariflerimizden biri olan kızılcık reçelinin tarifini paylaşacağım. Hepinizin ellerine sağlık.

Kızılcık Reçeli Malzemeleri
Kızılcık Reçeli Nasıl Yapılır?

İlk olarak kızılcıkları bol suda temizce yıkıyoruz ve şekerle karıştırıp bir gece bekletiyoruz. Ancak kızılcık diğer meyveler gibi suyunu salıp sulanmıyor. Şunu belirtelim ki kızılcığın çekirdeklerini ayıklamak bir vişne ya da kiraz gibi kolay çıkmadığı için mümkün olmuyor. Kızılcık reçeli mayhoş tatları sevenler için vazgeçilmez bir lezzettir. Bir gece beklettikten sonra sabah bir su bardağı su ekleyip ocağa koyuyoruz. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp bir saat kadar pişiriyoruz. Her ocağın ısısı farklı olabileceğinden kaynarken sürekli kontrol ediniz ve köpüreceği ihtimali de olduğundan rahat kaynatmak için genişçe bir tencere kullanmanızda fayda vardır. Ocağın altını kapatmadan 5 dakika önceden limon tuzunu ilave edip ocağı kapatıyoruz. Reçelinizi hemen kavanozlara doldurup ters çevirin ve soğuyana kadar el sürmeden bekletin. Eğer kızılcık reçelini uzun süreli değil de hemen tüketecekseniz soğuduktan sonra da kavanoza doldurabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }