{ "title": "Kızılcık Marmelatı", "image": "https://www.kizilcik.gen.tr/images/kizilcik-marmelati.jpg", "date": "20.01.2024 01:56:43", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "
Kızılcık Marmelatı; Acıkıp ayak üstü bir şeyler atıştırmak istiyorsanız hemen kızılcık marmelatını bir parça ekmeğe sürüp yiyebilirsiniz ya da yaptığınız kurabiyelerin içine yani orta kısmına koyarak ekşimsi mayhoş tadıyla renk katmış olursunuz. C vitamini yönünden zengin olan kızılcık marmelatını böyle değişik şekillerde çocuklarınıza da kolaylıkla yedirmiş olursunuz. Peki kızılcık marmelatı nasıl yapılır şimdi sizlerle tarifimi paylaşayım.

Kızılcık Marmelatı Malzemeleri
Kızılcık Marmelatı Nasıl Yapılır?

İlk olarak kızılcıkları bol suda yıkayıp temizleyin. Daha sonra suyunu süzüp bir tencereye alın. Üzerine bir sur bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın. Kızılcıklar iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın ve yumuşadıktan sonra ocaktan alın ve tel süzgeçe aktarıp, altına bir tencere koyun. Kaşıkla yardımıyla kızılcıklara bastırarak ezin ya da ellerinizi yıkayarak salça yapar gibi de ezebilirsiniz. Çekirdekleri süzgeçde kalıp etli yerleri bitene kadar ezin. Alttaki tencereye biriken kızılcıkların üzerine şekeri ilave edin ve tekrar ocağa koyup, karıştırarak pişirmesini sağlayın. Şekerler eriyip kızılcık marmelatı koyulaşıp kıvamını alınca üzerine limon suyunu ilave edin ve karıştırın 2 dakika daha ocakta bekletip sonra tencereyi ocaktan alın. Saklayacağınız cam kavanozların içine kızılcık marmelatını boşaltın ve soğuması için bekletin soğuyunca kapaklarını kapatın. Serin bir yerde muhafaza ediniz.

Afiyet olsun.
" } ] }