{ "title": "Kızılcık Kurusu", "image": "https://www.kizilcik.gen.tr/images/kizilcik-kurusu.jpg", "date": "21.01.2024 23:33:13", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Kızılcık kurusu, Kızılcık Türkiye'de Karadeniz başta olmak üzere Anadolu'nun hemen hemen her yerinde yetişir. Bol sulu ortamları seven meyveleri mayhoş ve kırmızı renkte olan bir ağaçtır. Kızılcık meyvesi sonbaharın eylül ekim aylarında olgunlaşmış olanları toplanarak kışın marmelat ve kompostolarda kullanılmak üzere kurutulur. Kızılcık kurusu saklama koşulları kolay olduğundan Anadolu'da bu yöntem sıkça kullanılmaktadır. İçerisinde bulunan bol miktarda antioksidanlar kızılcık kurusunda da kendini ihtiva edebilmektedir.

Kızılcık kurusu nasıl yapılır, Zamanında toplanan olgunlaşmış meyveler toplanır, ayıklanır, yıkandıktan sonra süzülür ve temiz bezlere serilerek güneş altında kuruyuncaya kadar bekletilir. Kuruyan kızılcık kurusu ortam şartlarına göre bez torbalarda serin rutubet almayan yerlerde veya buzdolabında muhafaza edilebilir. Kızılcık kurusu kızılcık meyvesi olduğundan kızılcık faydalarından bahsedilebilir, örneğin;
Kızılcık kurusu, kızılcık ve kızılcıktan yapılan diğer ürünlerin faydalarından yararlanmak için az tüketilmesi gerekmektedir. Tüketilirken sulandırılması önemlidir. Ölçü yetişkinlerde günde 2 bardak çocuklarda da 1 bardağı geçmemelidir. Kızılcık kurusunu temin edebileceğiniz birçok yer olmasına rağmen mevsiminde kendinizin toplayıp kurutması hem sağlığınız açısından hem de bütçeniz açısından önemlidir. Kızılcık kurusu ev ortamında kolayca hazırlanabileceği için kendinizin hazırlamasında fayda vardır. Gönül rahatlığıyla hem siz hem sevdiklerinizin tüketmesi temennisiyle.
" } ] }