{ "title": "Kızılcık Hoşafı", "image": "https://www.kizilcik.gen.tr/images/kizilcik-hosafi.jpg", "date": "19.01.2024 20:12:36", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Kızılcık Hoşafı, Kızılcık sağlık açısından çok faydalı olan bir meyvedir. Sağlık açısından faydasından dolayı birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Kızılcık yaklaşık olarak 1 metre kadar uzayan bir ağaç da yetişmektedir. Kızılcık meyvesinin çiçeği sarı olmaktadır. Eski dönemlerden itibaren sağlık için kullanılan kızılcık meyvesi günümüzde de birçok rahatsızlığın giderilmesi için kullanılmaktadır. Kızılcık meyvesinin en önemli özelliği C vitamini bakımından zengin oluşudur. Diğer meyvelere göre kızılcık meyvesi C vitamini acısından çok zengindir. Bu özelliği ile birçok rahatsızlığın yaşanmasına engel olurken bazı rahatsızlıkların tedavisinde de kullanılabilmektedir. Kızılcık meyvesi idrar yolu enfeksiyonuna, kansere ve bazı mide rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Bunun yanı sıra C vitamini açısından zengin olduğu için kış aylarında yaşanan grip ya da soğuk algınlığına da iyi gelmektedir. Kızılcığın şerbeti, reçeli, hoşafı gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Kızılcık meyvesi ile yapılan çeşitler arasında en sık tercih kızılcık hoşafıdır. Kızılcık hoşafı özellikle sıcak yaz aylarında çok sık tercih edilir. Serinletici oluşu ve tadındaki lezzet ile her yaş grubu tarafından tercih edilen kızılcık hoşafının birçok faydası bulunmaktadır.

Kızılcık hoşafının faydaları nelerdir?
Bu kadar faylı olan kızılcık hoşafının yapılışı da çok pratiktir. Ayrıca kızılcık hoşafının malzemeleri de çok ekonomiktir.

Kızılcık hoşafı için gerekli malzemeler
Kızılcık hoşafı nasıl yapılır?

Kızılcık hoşafı için öncelikle orta boy bir tencerenin içine suyu ve şekeri koyarak kaynatın. Şekerli su kaynadıktan sonra içerisine limon suyunu ilave edin. Limon suyunu da ilave ettikten sonra kızılcığı ilave ederek kaynamaya bırakın. Kızılcıklar pişene kadar kaynatın. Kızılcıklar pişince ve rengini verince ocağın altını kapatın. Ocağın altını kapattıktan sonra soğuması için bir süre bekleyin. Soğuduktan sonra isteğe bağlı tarçın ya da karanfil de ilave edebilirsiniz. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Kızılcık hoşafınız hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }