{ "title": "Kızılcık Çorbası", "image": "https://www.kizilcik.gen.tr/images/kizilcik-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 01:48:24", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "Kızılcık Çorbası, özellikle batı Karadeniz bölgesinde kış aylarında sık yapılan faydalı ve lezzetli bir çorbadır. Kızılcık çorbası kızılcık meyvesinin kendisinden yapılabileceği gibi, kızılcık tarhanasından da yapılabilir. Kış mevsiminde hastalıklardan koruyan, lezzetli ve besleyici bir çorbadır.

Kızılcık Çorbası İçin Gereken Malzemeleri
Kızılcık Çorbası Nasıl Yapılır?

Kızılcık çorbasına başlanmadan çekirdeksiz kuru kızılcık rondodan geçirilip ufalanır ve ince gözlü bir elek yardımıyla elenip un halini alır. Bir tencereye bir çorba kaşığı tereyağı koyulur, yemeklik doğranan kuru soğanda tereyağına eklenerek soğanlar pembeleşene kadar karıştırılır. Küçük doğranan sarımsaklar soğanlara eklenir. Sarımsaklar çok fazla kavurulursa tadı bozulabilir. Kavrulan soğan, yağ ve sarımsak içine elenmiş un ve rondodan geçirilip un haline gelmiş kızılcıklar da eklenir ve birkaç dakika kavurulur. İstenirse bu sırada bir tatlı kaşığı salça eklenebilir ama salça kızılcığın tadını bastıracaktır. Birkaç dakika kavrulan un, soğan, yağ ve kızılcıkların üzerine yarım litre su, tuz ve karabiber eklenir ve kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra ocağın altı kısılır ve kısık ateşte 5-10 dk. Daha pişirilir ve ocağın altı kapatılır. Başka bir kapta bir çorba kaşığı tereyağı eritilir ve içine kırmızı pul biber, nane eklenerek yakılır ve pişen çorbanın üzerine dökülür. Sıcak olarak servis edilir. Eğer kızılcık tarhanası ile çorba yapılırsa, un eklemeye gerek yoktur.

Afiyet Olsun.
" } ] }