{ "title": "Kızılcık Alerjisi", "image": "https://www.kizilcik.gen.tr/images/kizilcik-alerjisi.jpg", "date": "20.01.2024 06:08:14", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Kızılcık Alerjisi, genellikle kış aylarında ve özellikle okul döneminde çocuklar arasında görülür. Kızılcık alerjisi yüksek ateş yapar, deride döküntüler yapar ve vücut kızıl renk alır. Bu hastalığı hemen hemen herkes bilmektedir. Ancak aileler çocuklarına bu hastalığı konduramaz. Kızılcık alerjisi çok büyük bir rahatsızlık değildir. Doktora gitmeden de iyileşir. İki hafta içinde kızıl renkte olan kabartılar sönerler. Fakat herkes için bu durum geçerli değildir. Bazı hastalarda kızılcık alerjisi tehlikeli durumlara yol açabilir. Hastanın doktora gitmeyim kendi düzelmesini bekleyerek böbrek bozukluklarına ve vücudun bazı bölgelerinde şişlikler olabilir. Bu durumun düzelmesi içinde hastalar uzun süre rejim yapması gerekebilir. Bu yüzden kızılcık alerjisi için baştan önlem almalıdır. Çünkü üzücü durumların ortadan kalkmasına neden olur.

Kızılcık Alerjisi kişiden kişiye değişir. Bazı hastaların belirli bölgeleri kızıllıklar ve kaşıntılar oluşurken bazı hastalarda ise bu kızıllık tüm vücudu kaplayabilir. Kızılcık alerjisi ne kadar ciltte oluşan bir rahatsızlık olsa da bu hastalığın bulaşma yolu ağız ve burun yolu iledir. Kızılcık alerjisi olan hastaların hastalık döneminde kullandığı eşyalara dikkat etmesi gerekir. Kızılcık alerjisinin kuluçka dönemi 3-5 gündür. Kişinin bünyesine göre de kuluçka dönemi değişebilir. Kızılcık alerjisinin başlama dönemi ya da başlangıç devresi yoktur.

Kızılcık Alerjisinin Belirtileri Nelerdir?
Kızılcık Alerjisini bu belirtilerinden sonra hasta veya aile ilk önce kızamık olduğunu düşünebilirler. Bu yüzden hastanın kendisinin veya ailesinin kızamık ile kızılcık alerjisinin arasındaki farklar iyi bilinmelidir. Kızılcık alerjisinde hastanın yatması pek önerilmez çünkü vücudun yatağa değen kısımlarında döküntüler çok fazla olur. Döküntülerin çoğalması bütün vücuda bulaşmasına da neden olabilir. Deride pütür pütür olur. En büyük avantajı ise bu hastalığın yüzde döküntüler oluşmaz. Kızılcık alerjisinde döküntülerin çok olduğu zamanlar hastanın alerjisi çok yüksektir ve dikkat edilmelidir. Döküntüler azaldıktan sonra da hastanın ateşi düşer. Bir müddet sonra hastanın dili soyulur ve çilek pembesi rengini alır. Bu hastalığı ağır geçirenlerde el içlerinde ve ayak tabanlarında soyulmalar meydana gelir ve bu durum 2-3 hafta devam eder.

Kızılcık Alerjisinin ateşli dönemlerinde hasta sert gıdalar yenmemelidir. Eğer hastanın idrarında kırmızılık mevcut ise tuzsuz bir rejime tabi tutulur. Çay ve elma kompostosu bu hastalığa iyi gelecek en iyi gelecek içeceklerdir. Boğaz ağrınız döküntüler bitmesine rağmen geçmedi ise doktora gitmelisiniz. Doktorun verdiği ilaçları düzenli kullanmalısınız.
" } ] }